Kerkdiensten Kerkdiensten

De protestantse kerken van Zwartemeer, Klazienaveen, Erica en Nieuw-Amsterdam Veenoord starten een nieuw initiatief onder de naam ‘Kerken met Vaart’. Alle kerken staan min of meer aan de Hoogeveense Vaart, maar de naam wil ook zeggen dat ze vaart, in de zin van beweging, willen houden in wat de kerken organiseren. Sommige activiteiten kun je beter samen doen dan alleen. Onder de naam ‘Kerken met Vaart’ hopen ze de komende tijd meerdere laagdrempelige activiteiten te ontplooien die mensen blij maken.
Op zondag 13 september wordt de aftrap gegeven met ‘Goed goan an de Vaart!’ Op deze zondag zijn de Noorderkerk in Nieuw-Amsterdam, het Kruispunt in Erica, de Eben Haëzerkerk in Klazienaveen en protestantse gemeente Zwartemeer open tussen 10.00 en 13.30 uur. In al deze kerken is een klein moment van bezinning met onderdelen die normaliter een onderdeel van een reguliere kerkdienst vormen. Daarnaast is er tussen 12.00en 12.30 uur iets van koffie/thee voor de kinderen limonade op het kerkplein en is er genoeg ruimte voor ontmoeting. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te doen. Wel zelf graag een lunchpakket meenemen. Het is de bedoeling individueel of met een groepje alle kerken te bezoeken per fiets of met de auto, als een soort pelgrimsroute. Maar het is ook mogelijk om één kerk even binnen te lopen. Kinderen zijn van harte welkom om mee te doen. voor hen zijn er activiteiten gepland.


Wel even opgeven via: scriba.prot.gem.erica@gmail.com
Toegang: gratis, vrije gift voor de onkosten
Tijdstip: 10.00 – 13.30 uur. U kunt op ieder moment binnenlopen.
Adressen van de locaties:
Noorderkerk Nieuw-Amsterdam, Vaart Noordzijde 139
Kruispunt Erica, Verlengde Vaart Noordzijde 64a
Eben-Haëzer Klazienaveen, Langestraat 76
Protestantse gemeente Zwartemeer, Verlengde Van Echtenskanaal NZ 33


Alles met inachtneming van de dan geldende hygiëneregels aangegeven vanuit het RIVM.
Op deze zondag worden er foto’s en videobeelden gemaakt, die mogelijk worden gepubliceerd.
Zoals u ziet wordt het een bijzondere start zondag. We gaan met elkaar in beweging.
Leest u dit en denkt ik wil graag meedoen maar ben minder mobiel of ik heb geen vervoer ….schroom dan niet maar bel met Martha en Geert Velzing tel:393060 of stuur een mailtje gvelzing@outlook.com zij regelen vervoer. U hoort er ook bij.
Want samen zijn we kerk.
 

terug