Giften september Giften september

ZWO giften september

Jemen:

Door de hevige gevechten kunnen de mensen de medische hulp die er nog is vaak moeilijk bereiken. Vroeger kon iedereen hier binnen een half uur bij een ziekenhuis zijn. Nu moeten mensen vanweg de veiligheid in Jemen soms meer dan 5 uur rijden door de bergen. In conflict gebieden is het gebrek aan medische zorg vaak dodelijker dan geweld.

Daarom gaat artsen zonder grenzen hun uiterste best doen om medische hulp te bieden. Iedereen heeft recht op medische zorg.

De ZWO heeft 100 Euro overgemaakt


 

Afghanistan:

Chaotische taferelen bij het vliegveld van Kaboel. Wanhopige mannen, vrouwen en kinderen die hopen op een plekjein een vliegtuig. Schokkende beelden die we allemaal konden zien op de TV. Een aanslag met vele doden en gewonden. Met steun van Kerk in Aktie bereiden partnerorganisaties in de regio, in Europa zich voor om Afghaanse vluchtelingen te ondersteunen en hen te voorzien van onderdak, voedsel, zeep, schoon drinkwater en hygiënische voorzieningen . We kregen een dringende oproep om deze actie te steunen.

Voor 60 Euro is er een pakket met de eerste levensbehoeften als voedsel en dekens voor een gezin op de vlucht.

De ZWO heeft 240 Euro overgemaakt voor 4 pakketten.


 

Beste gemeenteleden

Langs deze weg willen we u als gemeente bedanken voor de giften die regelmatig binnen komen op de bankrekening van de ZWO. Door u kunnen we doorgaan met de maandelijkse donaties!

Samen zijn we kerk en komen we op voor onze naasten in nood.

Namens de ZWO commissie.


 

 
Giften ZWO juli/augustus Giften ZWO juli/augustus

Tienduizenden mensen in Myanmar zijn gevlucht voor geweld sinds de machtsgreep van het leger in februari van dit jaar. Op zoek naar veiligheid verbergen zij zich in bossen en grotten dicht bij de grens van Thailand. De leefomstandigheden zijn slecht, er is grote behoefte aan voedsel en nu het regenseizoen aanbreekt, dreigen ziektes door gebrek aan hygiëne.
Met steun van Kerk in Actie is Mae Tao Clinic (MTC) in staat om de meest acute basisgezondheidszorg te verlenen aan ontheemden. Mobiele teams gaan naar de mensen toe, die zich in een groot gebied schuil houden. Soms duurt het een hele dag om een patiënt te bezoeken. Behalve medische zorg, verstrekt MTC ook hygiënepakketten, voedsel en artikelen die bescherming bieden tegen regen en overdraagbare ziekten. Voor 52 Euro krijgen 2 families een voedsel en hygiënepakket.
De ZWO heeft 208 Euro overgemaakt.
 
 
Noodkreet India Noodkreet India

U heeft de beelden vast gezien: mensen roepen wanhopig om flessen zuurstof, omdat in hun auto een familielid ligt te sterven. Honderdduizenden nieuwe besmettingen per dag, duizenden doden. India kampt met een meedogenloze variant van het coronavirus. Je vouwt je handen en vraagt: ”Heer wees genadig”.
Tina, onze collega in Delhi , laat weten: ”Van onze leprazorgmedewerkers zijn er tientallen zelf getroffen door het virus. De situatie is zeer schrijnend.” Haar berichtje is half af. Te druk. Opgeslokt door die extreme crisis. Dezelfde signalen bereiken ons nu van collega’s in Bangladesh en Nepal.
In onze lepraziekenhuizen verlenen we nu ook corona-zorg. Hoe moet het voelen om afscheid te nemen van meerdere familieleden, terwijl de mensen om je heen het zelfde doorstaan? Tussen hen de lepra patiënten, die zelden het nieuws halen, maar die nog zwaarder getroffen worden doordat zij door de Lock down de noodzakelijk leprazorg niet kunnen krijgen.
Ons zorgpersoneel in India, Bangladesh en Nepal heeft uw hulp nodig.
De ZWO heeft 200 Euro overgemaakt.
 
 
Bericht ZWO: Haïti Noodoproep Bericht ZWO: Haïti Noodoproep

De bevolking van Haïti werd afgelopen weekend getroffen door een zware aardbeving. Er zijn minstens 1.300 doden en meer dan 5.000 mensen raakten gewond. De ver-woesting is enorm. Meer dan 14.000 gezinnen zijn dakloos. Hun huizen zijn verwoest of beschadigd. In grote delen van het land hebben mensen geen toegang tot water, voedsel, communicatie, vervoer en elektriciteit. De tropische storm Grace bereikt naar verwachting vannacht Haïti en zal de situatie voor de toch al kwetsbare mensen verder verslechteren.
Kerk in Actie biedt noodhulp via het internationale kerkelijk netwerk ACT Alliance. Samen met kerken wereldwijd ondersteunen we lokale partners in Haïti bij het geven van noodhulp. Er is grote behoefte aan tenten, kleding, voedsel, zeep en waterfilters voor schoon drinkwater.
Voor 62 euro geeft u een gezin een noodpakket met daarin dekzeilen, touwen en de-kens om zich te beschermen tegen het weer.
De ZWO heeft direct 248 Euro (4 pakketten) overgemaakt.
 
Bericht van de ZWO commissie Bericht van de ZWO commissie
Bericht van de ZWO commissie.

In elke uitgave van kerknieuws zullen we u een bericht geven over de gedane donaties, zodat u op de hoogte bent waar uw giften naar toe gaan.
Ook namens de commissie die vanaf september 2018 samen vergadert met de diaconie bedankt voor de giften.
Wij hopen in het nieuwe jaar op de juiste plaatsen te doneren, maar ook zijn suggestie welkom.
Met vriendelijke groet. Douwe, Karla, Martha, Pipy.