Extra gift van de Diaconie en ZWO Extra gift van de Diaconie en ZWO

Vanuit Vluchtelingenwerk Nederland kregen we begin april een oproep voor een extra donatie:
We zijn allemaal geschokt door de oorlog in Oekraïne die ontaard is in de grootste vluchtelingen crisis in Europa van deze eeuw.
Van de ene op de andere dag verandert het leven van miljoenen mensen. Ze vluchten hals over kop vanuit Oekraïne naar bijvoorbeeld Nederland. Ze zijn erg in de war en maken zich grote zorgen.

De bereidheid in ons land om vluchtelingen op te vangen is groot. Duizenden vrijwilligers hebben zich inmiddels aangemeld. Mensen die in Nederland veiligheid en bescherming zoeken kunnen op ons rekenen, daar staat Vluchtelingen Werk voor! We helpen ze in deze moeilijke tijd en zorgen dat ze zich welkom en veilig voelen!
De Diaconie en ZWO hebben 200 Euro overgemaakt aan Vluchtelingen Werk Nederland.

Van de Diaconie/ZWO
Dinsdag 26 april vertrekt er voor de tweede keer een vrachtwagen naar de Oekraïne vanaf de RK Henricuskerk. Van het resterende bedrag van de collecte van 6 maart hebben we nog 125 doosjes paracetamol en 25 doosjes kinderparacetamol gekocht en die gaan zoals de vorige keer weer mee.

 
 
Gift ZWO maand februari, Gift ZWO maand februari,

 

In deze maand  kwam er via Kerk in Actie een noodoproep voor de grote honger in Afrika. Vooral in Ethiopië en Kenia, waar op sommige plaatsen al drie jaar lang geen druppel regen is gevallen. Voor meer dan 13 miljoen mensen dreigt honger. Kerk in Actie staat in de startblokken om de getroffen bevolking te helpen met water, voedsel en medicijnen. Ook dieren worden geholpen met water en voer, zij zijn voor mensen hun inkomstenbron.

De ZWO heeft 120 Euro overgemaakt.

Verder hebben we als ZWO/Diaconie besloten om in de weken van de 40 dagentijd aandacht te geven aan ons project Moldavië. Dit is een buurland van Oekraïne waar na het begin van de vreselijke oorlog veel mensen naar toe zijn gevlucht en nog steeds komt er geen einde aan deze stroom vluchtelingen.
 

Van de collecte die in de dienst van 6 maart is gehouden voor Oekraïne zijn de volgende artikelen ingekocht.

Blikken soep (54), flesjes water (120), paracetamol(100), kinder paracetamol(25), douche gel(50)

Deze producten zijn 16 maart jl. per vrachtauto vanaf de RK Henricus kerk vervoerd naar de Oekraïense grens. Van het geld dat nog rest zullen bij de volgende vracht weer producten worden gekocht.

De commissie


 

 
giften januari 2022 giften januari 2022

Stichting Table Mountain Zuid-Afrika:
Familie is alles in Zuid-Afrika. Twee ervaren ouders met wortels zowel in Nederland als in Zuid-Afrika vormen samen een thuis voor kansarme kinderen in Z.A. De eerste levensbehoefte voor hen is liefde en aandacht, direct gevolgd door voedsel, een veilige plek, scholing en opleiding. Dat is wat de stichting Table Mountain kinderen zonder kansen en kinderen met hiv/aids wil bieden. Door het rotsvaste vertrouwen in God is mama Jaqueline een onstuitbare bron van inspiratie. Samen met haar man Geko vormen ze een thuis voor deze kinderen. (Voor 20 Euro geven ze een kind een schooluniform en schoenen.)
Zij kregen een gift van de ZWOStichting Bootvluchtelingen:
Deze stichting verleent medische noodhulp aan bootvluchtelingen op Lesbos en Samos. Zij vinden dat ieder mens recht heeft op gezondheidszorg. Voor mensen op de vlucht is dat niet altijd vanzelfsprekend! Zij vinden dat onacceptabel. In een situatie waarin zoveel rechten met voeten worden getreden, bieden zij mensen op de vlucht medische hulp. Zo maken ze verschil op de plekken waar dit het hardst nodig is. De Emmer huisarts Janette Steendam is drie keer naar Lesbos geweest om er te helpen. Zij vertelde hoe schrijnend de omstandigheden er zijn.
De ZWO heeft ook hier een gift aan overgemaakt.
 
 
Bericht van de ZWO commissie Bericht van de ZWO commissie
Bericht van de ZWO commissie.

In elke uitgave van kerknieuws zullen we u een bericht geven over de gedane donaties, zodat u op de hoogte bent waar uw giften naar toe gaan.
Ook namens de commissie die vanaf september 2018 samen vergadert met de diaconie bedankt voor de giften.
Wij hopen in het nieuwe jaar op de juiste plaatsen te doneren, maar ook zijn suggestie welkom.
Met vriendelijke groet. Douwe, Karla, Martha, Pipy.