ZWO gift maand juni: Colombia ZWO gift maand juni: Colombia

.

De coronacrisis heeft overal grote gevolgen, in Nederland en wereldwijd. Vooral de meest kwetsbare groepen worden hard geraakt. Door de verplichte lockdowns hebben mensen geen werk, geen inkomen, geen eten. Er is onvoldoende gezondheidszorg. Het gedwongen thuiszitten leidt soms ook tot meer fysiek en seksueel geweld tegen vrouwen.

Ook in Colombia, waar scholen en restaurants gesloten zijn en iedereen verplicht in quarantaine moest, zijn de economische gevolgen groot. Veel mensen verdienen er hun geld met een handeltje op straat of op de markt. Zoals Maria die sieraden verkoopt. Nu niemand meer de deur uit mag, kan ze haar sieraden niet meer aanbieden. Met moeite knoopt ze de eindjes nog aan elkaar. Maar ze put moed en kracht uit haar geloof. “Ik weet dat er een God is die van mij houdt, die mij beschermt en voor mij zorgt.”

Kerk in Actie komt, samen met lokale kerken en partnerorganisaties, wereldwijd in actie voor de slachtoffers van de coronacrisis.

De ZWO doneert 200 Euro

De commissie

 
Overhandiging Cheque voor AfriCanDo

Overhandiging Cheque voor AfriCanDo
Helma overhandigde op eerste Pinksterdag een cheque met het mooie bedrag van 1750 euro aan Petra de Roo van de Stichting AfriCanDo
 
Gift 40dagentijdproject

Gift 40dagentijdproject
Petra de Roo was erg verrast door deze cheque en ze heeft alle gevers hartelijk bedankt. Met dit bedrag kan ze veel straatkinderen in Oeganda helpen.
 
Bericht van de ZWO commissie Bericht van de ZWO commissie
Bericht van de ZWO commissie.

In elke uitgave van kerknieuws zullen we u een bericht geven over de gedane donaties, zodat u op de hoogte bent waar uw giften naar toe gaan.
Ook namens de commissie die vanaf september 2018 samen vergadert met de diaconie bedankt voor de giften.
Wij hopen in het nieuwe jaar op de juiste plaatsen te doneren, maar ook zijn suggestie welkom.
Met vriendelijke groet. Douwe, Karla, Martha, Pipy.
 
 
Gift van de maand mei Gift van de maand mei

Gift voor de maand mei: Stichting Stephanus (Malawi)

Malawi een van de armste landen van Afrika wordt ook hard getroffen door de gevolgen van het Corona virus. Kinderen zijn vanwege de maatregelen ondergebracht bij familie. Dit heeft grote financiële gevolgen voor vele arme gezinnen.

Naast voorlichting en preventie wil de stichting Stephanus helpen met voedsel, hygiëneproducten en schoolmateriaal. Er worden noodpakketten samengesteld om deze gezinnen te helpen.

De ZWO heeft 250.—Euro overgemaakt aan deze stichting.