Kerken met Vaart

Kerken met Vaart
Ruimt een jaar geleden startten de protestantse kerken van Zwartemeer, Klazienaveen, Erica en Nieuw-Amsterdam Veenoord een nieuwe beweging: ‘Kerken met Vaart’.
Samen sta je sterker en kun je meer beweging en vaart maken.
Het is de bedoeling laagdrempelige activiteiten aan te bieden waar mensen (kerkelijk of niet-kerkelijk) plezier en vreugde aan beleven.
Het afgelopen Coronajaar maakte ‘Kerken met Vaart’ in de weken voor Kerst, Pasen en Pinksteren een serie vespers die online te volgen waren.


Op zondag 12 september was de startzondag met het thema ‘Uw Koninkrijk kome’. Op deze zondag  waren de Zuiderkerk en de Noorderkerk in Nieuw-Amsterdam, het Kruispunt in Erica, de Eben-Haëzerkerk in Klazienaveen en protestantse gemeente Zwartemeer open tussen 10.00 en 13.00 uur.
In al deze kerken was een klein moment van bezinning met onderdelen die normaliter een onderdeel van een reguliere kerkdienst vormen. 

Om 13.00 uur was er een gezamenlijke afsluiting met eten rondom de Eben-Haëzerkerk in Klazienaveen. Het was een heel gezellige dag met ruimte voor bezinning, ontmoeting en mooie gesprekken.
Link naar de website: Kerken met Vaart (protestantsekerk.net)


 
terug